Арестуваха кмет от ДПС с 2000 лева подкуп

Кметът на община Ветово е заловен с подкуп от 2000 лева, съобщиха от полицейската дирекция в Русе.
В 19.30 часа вчера в русенско заведение полицаи са задържали 39-годишния Рейхан Хабил, кмет на община Ветово. У него са намерени 2000 лева, които малко преди това са му били дадени от мъж, с когото са се срещнали в ресторанта.
В областната дирекция на МВР в Русе в понеделник е подаден писмен сигнал от 35-годишен мъж, че му е поискана сума пари от кмета на Ветово, с обещание да участва успешно в търг за закупуване на имот. Мъжът разказал пред служителите на реда, че е проявил интерес към имот, собственост на община Ветово, който е обявен за продажба.
След като научил за обявения търг, той потърсил информация от местната администрация. Така се стигнало и до среща с кмета. В предварителен разговор му било казано, че срещу първоначална "вноска" от 2-3 хиляди лева може да се уреди печеливш търг. За останалите средства щели да се разберат допълнително, когато спечели търга. Уговорили се да се срещнат, когато кандидатът намери парите.
Случаят е докладван на Окръжната прокуратура в Русе. Образувано е дознание. На Хабил е повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа. Разследването по случая продължава.
Рейхан Хабил е издигнат от ДПС и е преизбран на първи тур с 53,10 % от имащите право да гласуват, съобщи Фокус. В общинския съвет на Ветово мнозинство има ДПС с 12 общински съветници, следвано от ГЕРБ с 3 общински съветници и НДСВ с двама съветници.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини