Експерти: Време за купуване на жилища!

Представители на компании за недвижими имоти се обединиха около тезата, че сега е най-подходящият момент за покупка на жилища, ако купувачите имат сигурни доходи.

Те се мотивираха с това, че тази година предлагането ще продължи да е по-голямо от търсенето, което ще позволи на клиентите да се ориентират в цени, подходящи за нуждите им локации и качество на жилището.

По данни на изпълнителния директор на Кредит Център Тихомир Тошев до края на годината лихвите по ипотечните кредите ще се запазят на сегашните нива от 8 - 10 на сто.

"Намаляване може да има само, ако пазарът на недвижими имоти се оживи", добави Тошев, без да уточни кога това може да стане.

Тошев съобщи, че от този месец две банки вече предлагат по-добри условия по ипотечните си заеми.

Според изпълнителния директор на "Елта консулт" Валери Левиев през втората половина на тази година се очаква пазарът на недвижими имоти да се съживи, защото до тогава има вероятност банките-майки да възобновят кредитирането на сектора.

Според Мартин Гиков от Уникредит Булбанк ръстът на кредитите за жилища ще е по-малък спрямо 2008 година, заради световната финансова криза.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини