Класираха най-възхитителните компании

Корпорацията Apple за втора поредна година е начело в списъка на компаниите, достойни за възхищение (worlds most admired companies). Класацията се прави ежегодно от сп. Fortune. На фона на заболяването на Стива Джобса корпорация, успя за непълното първо тримесечие на тази година да продаде 2,5 милиона компютри Mac, което е с 9 процента над миналогодишните показатели за аналогичния период. Продажбите на iPod за същия период бележат ръст с 3 процента и са 22,7 млн.

На второ място е инвестиционният фонд на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway. Независимо че заради кризата акциите и загубиха до 49 процента от стойността си, компанията оказала финансова помощ на General Electric и Goldman Sachs.

Трета е Toyota Motors, която запази позициите си достатъчно устойчиви.

В първата десятка влизат още Google, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, FedEx, General Electric и Microsoft. На дъното на Тор-50 Samsung Electronics.

През 2008 год на първите три места бяха Apple, Berkshire Hathaway и General Electric, през 2007 год. - General Electric, StarBucks и Toyota Motors.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини