Заклах го, отървах се! Преглед на националния печат

„Стандарт": Заклах го, отървах се!
Заклах го, за да се отърва. Това хладнокръвно заявил пред полицаите 19-годишният Владислав Владимиров от Перник.
Навръх 8 март той съсякъл с брадва по-малкия с 4 години от него Алберто Йорданов и се опитал да запали трупа му. Двамата били заедно на рожден ден на общ приятел в кв. Мошино.
Владо направил пълни признания вчера, след като полицията откри тялото на жертвата, захвърлено в шахта. Макар и по-малък, якият Алберто от години тормозел Владислав.
Във фаталната нощ двамата отново се спречкали. След няколко чаши водка палачът решил веднъж завинаги да си отмъсти.
Разследващи съобщиха за "Стандарт", че убиецът разказал при разпита как след клането отишъл в кръчма да си допие.

„24 Часа": ДПС преглъща царя, СДС - Костов
ДПС и НДСВ да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски неотдавна, научи "24 часа".
Вчера се заформи още една родена с мъки предизборна коалиция - между СДС и ДСБ.Офертата на Доган била лансирана на неформална вечеря между него, царя и премиера. Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство. Срещата била на 24 февруари - преди дебатите по последния вот на недоверие.
Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.
Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: "Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат". Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.

„Дума": Започна процесът срещу бившия директор на "Булгартабак"
Софийският градски съд даде ход на делото срещу ексдиректора на "Булгартабак" Христо Лачев по време на вчерашното си заседание. Според първоначалната информация, обвинението срещу директора на тютюневия холдинг е за укриване на данъци в размер на 128 хиляди лева.
На първото заседание бе разпитан свидетелят Кирил Кирилов, от когото Лачев и съпругата му са закупили апартамент. Те са дали 65 хил. евро за жилището, докато в нотариалния акт е записана цена от 19 хил. евро.
Оказва се, че при първия разпит пред съдия Кирилов е посочил друга сума. Свидетелят обясни, че тогава не се бил подготвил. На вчерашното заседание бе представен предварителният договор за продажбата на въпросния апартамент. Страните обаче по него са Кирил Кирилов и Атанас Карагьозов. Според защитата на Христо Лачев не е посочен Карагьозов за пълномощник на Лачев. Купувачът е поел всички разноски по сделката.

„Новинар": И ДАНС се зарови в боклука на София
До месец ще са ясни резултатите от проверката на ДАНС по проблема със столичния боклук, съобщи вчера градският прокурор Николай Кокинов. Тя ще даде отговор дали има опасност за здравето на гражданите заради кризата с боклука, поясни той. Според обвинителя, ще бъде проучена собствеността в "Новера", както и тази на ДИТЦ и „Чистота", които са на нейно подчинение.
До седмица социалистите пък ще поискат от прокуратурата да провери умишлено ли е задълбочена кризата с отпадъците, стана ясно вчера. Според Румен Овчаров кметът Борисов „вече на няколко пъти изпада в ситуации по модела на мотиката - настъпваш я и тя те удря по главата". По думите му, за да се изчисти града, трябва да се включи гвардия или да се задейства гражданска защита. Борисовски съботници ще направим, ако трябва, но ще изчистим София, щом кметът не може, каза още Овчаров.

„Труд": Отчетоха "Коледата"
"Надеждата за децата в беда е девиз, който се превърна в национална кауза за "Българската Коледа". Това каза вчера президентът Георги Първанов, който отчете резултатите от шестото издание на благотворителната кампания. Събрани са над 3 млн. лв., като по думите на държавния глава в последното издание на благотворителната инициатива са участвали по-малко дарители от страна на бизнеса, което било разбираемо в контекста на икономическата криза.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини