Водна авария застрашава живота на пациенти в Пловдив

Животът на 17 пациенти, за които е назначена операция в Хирургиите на Университетска болница в Пловдив, е изложен на риск заради спиране на водата без предупреждение, алармира зам.-директорът на лечебното заведение Стоян Парахулев, предаде "Дарик радио".

Най-тревожна е ситуацията в кардиохирургията, където екипите на проф. Начев всеки четвъртък извършват планови животоспасяващи операции.

"Целият хирургичен блок, от 1-я до 12-я етаж, в който в момента има 670 болни, е без вода от 10 часа. Персоналът се опитва да спаси ситуацията, носейки съдове с вода", обясни Парахулев.

Причината за нарушеното водоподаване е авария в помпена станция "Юг", където се подменя електрозахранването, коментираха от ВиК. От водното дружество се оправдаха, че съобщението за това е качено на официалния сайт още на 9 март.

"Те са задължени да ни информират писмено, защото сме такава категория клиенти, които не могат да останат без захранване и минута", реагира зам.-директорът на Университетска болница.

Останалите планирани за днес 43 операции в Хирургиите няма да бъдат извършени. В болницата са в готовност да осигурят суха храна за пациентите си, но проблемът с манипулациите остава.

От ВиК заявиха, че ремонтът на ел. съоръженията в помпената станция ще приключи 3 часа по-рано от планирания краен срок в 16 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини