Бойко си залага къщата за изборите. Преглед на националния печат

„Новинар": Сините бойкотираха подписването с ДСБ
СДС и ДСБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите за европейски и български парламент и единна политика в следващото правителство. Съединението прави силата и то ще позволи тройната коалиция да не бъде на власт, това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. В документа е записано, че сред целта на опозицията ще е изпращането на БСП, ДПС и НДСВ в опозиция и изправянето на виновните за европейския провал на страната пред съдебната власт.
Очевидно мисията на десницата не е изпълнена и страната се нуждае остро от възстановяване на европейската кауза, коментира от своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му, който е против обединението, всъщност подкрепя управляващото мнозинство. От двете партии заявиха, че са готови да водят преговори и с други формации, но изключиха БНД като вариант за партньор. По време на подписването на споразумението почти липсваха представители от СДС.

„Стандарт": Изгониха "Новера"
Столичният кмет Бойко Борисов изгони чистачите от "Новера". "Днес сутринта (вчера - бел. ред.) прекратих концесията с ДИТЦ и "Чистота-София". В момента водим преки договаряния с останалите, за да може да докарат и допълнителна техника", обясни градоначалникът. По думите му в следващите дни сметоприбирането и извозването в София ще се нормализира. За съжаление "Новера" изпълни своето политическо издевателство над софиянци една седмица да се говори само за боклук и да не се чуе нищо за новите трамваи, които пуснахме, каза още Борисов. Той обясни, че общината ще отиде на пряко договаряне с възможно най-много фирми по чистота, които покажат техника.

„Сега": ЕК поряза инициативата на Станишев за евродесант
Говорителят на Европейската комисия Марк Грей поряза вчера идеята на премиера Сергей Станишев за евродесант у нас, така че представителите на ЕС на място да се запознаят с успехите ни.
"ЕК смята, че напредъкът на България трябва да се осъществява в рамките на съществуващите партньорски механизми, а не чрез създаване на паралелни процеси и структури", обяви Марк Грей пред БНР. Коментарът му се появи ден след изказване на външния министър Ивайло Калфин, че механизмът за наблюдение над страната ни трябва да отпадне. Според него е добре тук да дойдат експертите на ЕС, защото често имало разминаване в мнението на тези, които пишат доклада в Брюксел, и онези, посетили България.

„Труд":Бойко си залага къщата за изборите

Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще ипотекира родната си къща в Банкя, за да осигури пари за предизборната кампания на формацията си. ГЕРБ ще поиска 440 000 лв. кредит от Банка ДСК, с които ще покрие разходите по двете кампании - за евровот и национален парламент, заяви вчера председателят на партията Цветан Цветанов. За да допълни обезпечението и Цветанов щял да заложи имот - апартамент в кв. "Дианабад", където живее със семейството си и в момента.
ГЕРБ прибегнал към този вид финансиране, тъй като партията все още няма право на държавна субсидия. Причината е, че тази година за първи път формацията на Бойко Борисов ще се яви на парламентарни избори.
От Банка ДСК отказаха коментар по темата.

„Дума": Повече полицаи по улиците
Полицейското присъствие по улиците в по-големите градове ще се увеличи. Това обяви вчера вътрешният министър Михаил Миков. Това се налага, тъй като криминогенната обстановка в страната се е усложнила. Причината за това е финансовата криза, обясни министър Миков.
По думите на вътрешния министър е очевидно, че заради финансовата криза е започнало сгъстяване на криминогенната обстановка. Той бе категоричен, че ще настоява за изваждането на повече полицаи по улиците, за да бъде гарантирана сигурността на хората.
Особено внимание ще се обърне на големите градове, както и на столицата, каза Миков. За да се осигури повишеното полицейско присъствие в градове, където това е необходимо, ще бъде предислоциран съставът на МВР. В много дирекции ще има увеличение на служителите, каза още Миков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини