Възпитаници на Младежки център представиха Хасково в Германия и Македония

Осем възпитаници от школата по етнография към Младежки център участваха в младежки обмени в Германия и Македония.
Участниците са били разделени на две групи по четирима и един ръководител. Те са на възраст от 15-18 години, като повечето са ученици от хасковската езикова гимназия.

Групата в Македония, с ръководител Нели Арнаудова, е представила културната идентичност на страната ни. На общата вечеря с гости от още 5 държави възпитаниците на школата са демонстрирали българско хоро, фолклорни песни и са показали ястия от националата кухня. Те споделиха, че сръбските ни съседи са най-добре запознати с националните ни традиции и обичаи, и дори играли заедно хоро.

С презентации те запознали присъстващите с някои по-известни места в България, забележителности в Хасково и дейностите в Младежки център. След това подготвили викторина с въпроси на тема: What do you know about Bulgariа?!


По време на престоя си в Берлин другата група се запознала със забележителностите на немската столица. След това участниците изготвили филм за космополитния град.

Престоите са финасирани от Европейската комисия по програма "Младежта в действие" за сътрудничество и обмени в областта на младежки дейности.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини