Десетте най-страшни филма на всички времена

В навечерието на премиерата на Knowing (Знамението), главната роля в който се изпълнява от Никълас Кейдж, People публикува неговата класация за трилър на всички времена. Ето и списъка на Кейдж, както и аргументите на актьора за направения избор:

1. The Exorcist (1973) - Филмът е действително страшен, благодарение на великолепната игра на Джейсън Милър и Елън Бърстин. Саундът е забележителен.

2. The Phantom of the Opera (1925) – Лицето на Призрака е най-страшния елемент във филма, но Лон Шейни постига невероятното: да го направи на моменти дори привлекателно.

3. The Shining (1980) - Блестяща режисьорска работа на Стенли Кубрик плюс смръзяващо кръвта изпълнение на Джак Никълсън.

4. Японският вариант на Ringu (1998) – Необикновен режисьорски стил, който постига наистина страховита атмосфера. Рeжисурата на Хидео Наката влива свежа кръв в съвременното кино.

5. The Tenant (1972) - Роман Полански играе главната роля в собствения си филм. Параноята се нагнетява до краен предел. Един от най-страшните филми на Полански. Прекрасна игра на второстепенните актьори.
Никълъс Кейдж подчертава, что не включва в списъка King Kong, Terminator 2 и Gojira (оригиналната японска версия на Godzilla), тъй като е искал да се фокусира върху актьорската игра и режисурата.
Knowing е в киносалоните от 19 март 2009 год.

6. The Haunting (1963)
7. Frankenstein (1931)
8. Nosferatu (1922)
9. Repulsion (1965)
10. The Cabinet of Dr. Caligari (1920)
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини