Очакваме поне двама евродепутати

Минимум двама депутати в Европейския парламент ще има коалицията СДС-ДСБ, защо не и повече. Това заяви зам.-председателят на партията Екатерина Михайлова преди началото на регионалното събрание във Варна.

Водачът на листата за евроизборите ще бъде излъчен от СДС, а вторият ще е кандидатура на ДСБ. Това предвижда споразумението между двете партии, припомни Михайлова.

Регионални събрания за подредбата на кандидатите на ДСБ трябва да се проведат и в шестте района в страната. Едва след като се съберат гласовете, ще стане ясена окончателната подредба на листата. Вчера са били проведени събранията в Плевен и Русе. Най-много гласове на тях са събрали номинациите на Светослав Малинов и Константин Димитров, като разликата по между им е малка, посочи Екатерина Михайлова.

Освен във Варна, където участват представители на партията и от Добрич и Шумен, по-късно следобед ще се проведе и събранието в Бургас, където ще се включат и партийците от Ямбол и Сливен. Следващата седмица са предвидени форумите в Пловдив и София.

По време на събранията се представят кандидатите за евродепутати и след това чрез тайно гласуване се определя тяхното място в листата. Във Варна водач на листата за българския парламент ще е кандидатура на ДСБ, бе категорична Михайлова. Тя допълни, че въпросът с водачите остава отворен, ако към коалицията се присъединят и други партии. За тях също ще бъдат предвидени места в листите, в зависимост от това къде имат най-много привърженици, коментира зам.-председателят на ДСБ. Очаква се водачите да бъдат ясни до 28 април. Във Варна те ще бъдат определени на форум на 12 април.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини