Има ниска ефективност на работата на МВР

Трябва да се признае, че има ниска ефективност на работата на МВР, ниска разкриваемост, слаба дисциплина и изтичане на информация. Освен законодателни, трябва да се предприемат организационни и дисциплинарни мерки. Това каза Минчо Спасов, председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, в сутрешния блок на БНТ „Денят започва". Според него в зачестилите случаи на отвличания престъпният състав е един и същ.
В рамките на изслушването на вътрешния министър Михаил Миков миналата седмица е станало ясно, че МВР има 12 помощни стопанства. Предложено е на министъра ведомството да се освободи от излишните имоти, които са му останали от 60-те години. Те ангажират финансов и човешки ресурс, обясни Спасов. Той каза, че министърът не е наясно за размера на заплатите в министерството. Средствата от излишните имоти могат да бъдат използвани за изплащане на обезщетения на съкратени полицаи, каза той, както и за повишаване на заплатите на служителите, които повишават качеството на работата си.
Според Спасов трябва да се променят много условия в работата на полицаите. На първо място, според него, е обучението в школата в Симеоново. Освен това трябва да се увеличат средствата за подобряване на материалната база, категоричен бе той.
Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини