За 5 години 52-ма са си раздали 2.7 млрд лева

За последните пет години физически лица са си раздали заеми за 2.7 млрд лева. Повечето - фиктивни. Вече сме селектирали 52 физически лица, раздали заеми за милиони.

Това казва в интервю за днешния брой на вестник "24 часа" директорът на Националната агенция по приходите /НАП/ Красимир Стефанов.

"Някои от тях са дадени на фирми с тяхно участие или тяхна собственост. Ще установим имущественото им състояние и източниците за придобовинето му", казва още Красимир Стефанов, който само преди месец замести скандалната директорка на НАП Мария Мургина.

"Продължават и ревизиите за несъответствие на доходи с притежавано имущество", казва още той и пояснява: "В момента инспекторите ни регистирарат скъпи имоти, чиито собственици ще бъдат проверени. Последното ми указание е, да се проверят и всички собственици на луксозни яхти и автомобили. Играем решаваща роля при ревизии на собственици на скъпо имущество над 500 000 лева. Те се извършват заедно с прокуратурата и ДАНС".

"Деморализиращо е хората да виждат по светски списания колко нови коли и имоти за милиони се купуват, а все да чуват, че в бюджета не достигат пари", казва още той.

Красимир Стефанов категорично опровергава твърденията, че има поръчково селектиране при извършването на проверките.

"Специален софтуер разпределя ревизиите между екипите. Също автоматична е и селекцията на фирми. Това ограничи корупционния натиск и контрола", казва още началникът на българската данъчна администрация Красимир Стефанов.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини