Нашенки мамят турци със секс. Буна в ДПС. Преглед на печата

Нашенки мамят турци със секс, четем в заглавието над главата в "Новинар юг". Стотици комшии горят, броили авансово до 1000 евро за наложница от България, допълва изданието.

Хасково прави ново сметище за 20 млн., акцентира вестникът в другото водещо заглавие на първа страница. Става дума за депото в Гарваново, което ще се финансира от ЕС. Информацията е от петъчното заседание на ОбС в Хасково. С част от парите ще се благоустрои и селото, обясни на сесията кметът Георги Иванов по повод искането на гарвановци да бъдат обезщетени с "колкото има" за изграждането на сметището.

Гласят бивше ТВУ за старчески дом, акцентира със снимка от първа страница изданието. Мечтата на кмета на Динево била да съхрани сградата на бившето школо.

Късо аха да гръмне кръчма, четем на трета страница. Заведение на ул. "Самарско знаме" в Свиленград замалко да избухне от тръгналия от кухнята огън. Инцидентът станал миналия четвъртък.

БСП Димитровград иска само свои в челото на листата, четем на 4 страница. В Харманли пък номинирали Минка Русева и Райна Йовчева.

Мойоров и Лозева пробват преврат срещу Димитров, четем още на страницата. Немощен опит да отстранят депутата от Атака от листата пробвали местните шефове. Пълномощните им обаче били изтекли.

Политиката на оплюване запали война в Хасково. Така е озаглавен материал за петъчната сесия на 6 страница. В по-голямата част от текста е преразказана речта на кмета пред съветниците по повод искането на ДПС да се извини за фесовете.

Подкуп освети далавера на границата, с това заглавие над главата ни посреща днешният брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на 4 страница. Софийският градски съд призна за виновни адвокат и следовател за участие в престъпни схеми в безмитната зона. В далаверата бил и синият лидер Георги Шишков, макар той да отрича, четем в текста.

Буна в ДПС, акцентира вестникът в другото водещо заглавие на първа страница. Съветниците на Доган обидени за фесовете, излязоха с декларация в ОбС. И "Хасковска Марица" преразказва думите на кмета на сесията, с които той размаза депесарите.
Паметливите обаче не са забравили, че в продължение на години в няколко заместник-кметски кабинета се чуваше само турска реч. В интерес на истината - влизането в общината с фесове не бе задължително.

Президентското лоби праща проф. Маргаритов за водач в Хасково, четем на втора страница. Зам.-шефът на ДАМС Васил Маргаритов ще бъде официално номиниран за водач на листата от БСП Свиленград, издава в аванс вестникът.

Погват съдиите за забавени дела, четем на трета страница. В местните храмове на Темида тече проверка от инспектората към Висшия съдебен съвет. Резултати още няма.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини