Спипаха грък със спринцовка хероин, още трима арестувани с дрога

През почивните дни в региона е проведена операция по линия на наркотиците, съобщават от областната дирекция на МВР. Две от тях са в Димитровград, където полицейските служители извършват проверка на 26-годишен младеж в когото са открити и иззети 8 хартиени късчета съдържащи 7,5 грама прахообразно вещество – амфетамин. Направена е и проверка на 24-годишен димитровградчанин в парк Марица, от когото са конфискувани 2,8 грама от същото вещество и 2,5 грама листна маса – марихуана.

Харманлийските полицаи са иззели 30 грама суха листна маса от 26-годишна жителка на града, която е съхранявала наркотичното вещество в кутия от цигари. Акцията на свиленградските ченгета пък е довела до проверка на лек автомобил Ауди, шофиран от 26-годишен гръцки гражданин. При вида на служителите, гъркът е направил опит да укрие под дясната седалка спринцовка със светлокафяво съдържание с обем на течността 0,75 мл. Тестването й показало, че веществото е хероин. От колата е иззето и 4-грамово полиетиленово пликче, като се е установило, че веществото в него е амфетамин на прах.

По четирите случая в съответните полицейски управления са образувани досъдебни производства, а лицата са задържани с полицейски мярки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини