Бербатов срещу Арсенал на крачка от финала в Лигата

След като на още на четвъртфиналите в Шампионската лига се срещнаха Челси и Ливърпул, сега единият полуфинал ще бъде отново английски - Манчестър Юнайтед срещу Арсенал.

До тази комбинация се стигна след като двата тима отстраниха съответно Порто и Виляреал.

Първото полувреме на четвъртфиналния мач-реванш на "Ещадио до Драгао", където "червените дяволи" трябваше да наваксват привидно негативния резултат от 2:2 след първата среща премина при поделено надмощие.

Английският тим, в чиито редици бе Димитър Бербатов, обаче попари надеждите на "драконите" в самото начало. Хубав далечен удар на Кристиано Роналдо още в 6-ата мин подпечата билетите на неговите съотборници за още поне две срещи в Шампионската лига.ю

До края на първото полувреме домакините така и не успяха да излязат от шока, а и пред Юнайтед нямаше много изгодни ситуации.

През втората част "червените дяволи" натикаха играчите на Порто в собствената им половина и само чудо запази вратата на "драконите" от нов гол. В тези минути особено активни бяха Роналдо, Рууни и капитанът Гигс. Към средата на полувремето домакините се посъвзеха, но атаките им към вратата на Ван дер Саар бяха многоходови и лишени от изненада.

В същото време играчите на Юнайтед играеха здраво в защита и с ясни и рационални идеи в нападение. Димитър Бербатов не остави добри впечатления и бе заменен в 68-ата мин. от Нани. В заключителните десетина минути на мача Порто упражни натиск, тъй като бе само на гол от елиминиране на противника си. С изключение на едно по-добро влизане на новата звезда Хълк обаче, "драконите" не постигнаха нищо.

Така мачът завърши при резултат 1:0 за гостите, като по този начин Юнайтед се класира за полуфиналите на Шампионската лига с общ резултат 3:2.

В другия полуфинал Арсенал победи Виляреал с категоричното 3:0, след като първият мач в Испания бе завършил 1:1. Първият гол падна още в 10-ата мин., като негов автор бе Тео Уолкът. Вторият бе дело на Емануел Адебайор в 60-ата мин. В 68-ата мин. Егурен от гостите бе изгонен заради втори жълт картон, като в добавка срещу Виляреал бе отсъдена и дузпа, реализирана от Робин ван Перси.

Така в единия полуфинал за Шампионската лига ще се срещнат два английски отбора - Манчестър Юнайтед и Арсенал. В другия Челси ще играе срещу Барселона, след като двата тима отстраниха съответно Ливърпул и Байерн Мюнхен.










Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини