39 от областта скатали 300 бона от данъци

39 души от областта са скрили над 300 000 лева лични данъци, съобщиха от местната дирекция на НАП след края на кампанията. Приключилите към месец април 39 ревизии на физически лица показват, че недекларираният и спестен данък върху доходите от тях е в размер на 328 416 лева. Техните ревизии бяха възложени заради несъответствия между имуществото им и обявените пред НАП доходи.

Общо 208 са лицата от региона, чиито данъчни декларации и имотно състояние се проверяват и съпоставят от НАП-Хасково. 191 от проверките вече са приключили, като за 81 от лицата са установени разминавания между стандарта на живот и декларираните доходи. Назначени са 73 данъчно-осигурителни ревизии. 34 от тях все още продължават.

Проверката на физическо лице започва с анализ на наличното му имущество – недвижими имоти, автомобили и други скъпи вещи. Следва оценка на имуществото и съпоставката му с декларираните пред НАП доходи. Ако доходът, посочен пред НАП е достатъчен за покупка на имуществото, контролните действия се прекратяват. В случай обаче, че се установи несъответствие се възлага ревизия, чиято цел е да установи точно размера на укритите доходи, за да бъдат обложени с данък, уточниха от НАП Хасково.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини