11 куршума за тийнейджъра от Бояна

11 куршума са извадени от тялото на Емил, който беше разстрелян в беемвето около 23,30 ч в петък. Трагедията се разиграла пред очите на приятелката на момчето, която го чакала в кола на метри от стрелбата, информира Стандарт.

Емил имал среща късно вечерта с Александър Христов и затова заедно с момичето отишъл на уговореното място пред "Боянското ханче". Няколко минути след като Емил седнал в беемвето на Александър, от храстите изскочил мъж с автомат и завалял дъжд от куршуми.

Полицаите са установили мястото, където килърът е лежал и чакал жертвата си. Предполага се, че той е дебнал няколко часа. Преди това обаче е изучил както навиците и маршрута на нарочения за убиване, така и мястото, където е най-удобно да се скрие.

От мястото са иззети веществени доказателства, докарано е било и следово куче.

Полицаи казаха за изданието, че в последно време килърите бръснели главите и веждите си преди акция, за да не оставят на мястото случайно попаднал косъм.

В "Бояна" обаче са открити други следи. Най-вероятно е имало и втори човек, на когото обаче не се е наложило да действа. Убиецът е гърмял с "Калашников" на автоматична стрелба и е изстрелял цял пълнител. След това отново се е върнал в храстите, откъдето е изчезнал. Полицаи предполагат, че на съседна улица го е чакала кола.

Момичето, станало свидетел на инцидента, е в шок и все още не може да обясни какво точно е видяло. Станало е единствено ясно, че в момента на стрелбата килърът е бил сам и с маска на главата.

Когато започнала стрелбата, Александър, който бил на шофьорското място, се свил и залегнал в колата. Затова се разминал само с рана в лявото рамо. Лекарите от Военномедицинска академия са категорични, че опасност за живота му няма. Разследващи смятат, че той е бил мишената на убиеца, но бързата му реакция го спасила.

Убитият Емил е ученик и живее в "Бояна". Влиза в полезрението на полицията след побой, за който е задържан за кратко. Александър е от жк "Овча купел" и е с досие.

От полицията твърдят, че е разследван за дрога и кражби на коли. Приятелите на Емил не са знаели, че двамата се познават. "Нищо не ми говори Александър Христов. Със сигурност не е нито от "Бояна", нито от нашата компания", каза за "Стандарт" близък приятел на Емил. Криминалисти смятат, че куршумите са били предназначени за наркопласьора, а не за момчето, което е попаднало в неподходящия момент на неподходящото място. Какво обаче е свързвало двамата и откога са се познавали, все още не се знае.

Полицаи разработват няколко версии, една от които е, че Александър се е опитвал да въвлече юношата в бизнеса с наркотици. Друга възможност е двамата да са имали "бизнес" отношения или Емил да е дължал пари на Александър. Младежът не е бил притеснен преди срещата, не е споделял някой да го е заплашвал.

Александър е разпитан от криминалисти в болницата. Според първоначалните сведения, той не е посочил човек, който би могъл да поръча разстрела му. Казал е, че не се е притеснявал и е отричал да е нарочен заради преразпределението на наркопазара или търговия с дрога.

Полицаи обаче смятат, че или е измамил някого с пратка дрога, или се е опитал да навлезе в чужда наркотеритория.

Разследващите са разпитали всички приятели на убития Емил, но не са събрали някакви сведения, свързани със стрелбата. По случая е образувано дознание.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини