Забавно спортното състезание - шумна, весела „Шарениада”

Спортната площадка на парк „Арпезос - Север”  днес бе  по-пъстра  и шумна от всякога. Близо час малчуганите от четири детски градини –„Баба Тонка”, „Ян Бибиян”, „Детелина” и „Щастие”, заедно с техните родители се забавляваха, включвайки се в различни спортни и занимателни игри. Децата показаха умения, бързина и сръчност при изпълнението на всяка една от задачите. Най-бурни овации обаче предизвикаха игрите с родители, които наравно с малчуганите се бореха за победата.
Като всяко състезание в края му бяха обявени победителите. Купи и медали за участниците връчи зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова.
Забавно спортното състезание - шумна, весела „Шарениада” бе организирано от Агенция „Щуроленд”, създадена по проект „ХОРО - Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”, чийто бенефициент е община Кърджали. Проектът е към своя край, но през изминалите две години  в рамките му са създадени различни форми, за работа с 178 –те деца и техните родители. Сред тях са разказвачница „Приказки край огнището”, студио „Танцуващи ноти”, мамин салон „Умница-хубавица” и татков клуб „Рицар без броня”, „Школа за доверие”. Представени бяха театрални постановки, организирани кулинарни работилници,  пред а-порте, в което майките дефилиранаха на сцената на театъра в Кърджали със своите деца. По проекта, четирите градини получиха дидактически шкафове, интерактивни дъски и игри и много помощни материали за работа  с подрастващите.
В работата по проекта бяха включени деца и родители от етнически малцинствени групи и маргинализирани обществени групи, чиято социална и личностна реализация е силно ограничена, поради социална и психологическа изолация.
Всички дейности по проекта са насочени към проучване на проблемите и нагласите на родителите, към извеждане на децата от затворената общност, в която живеят, успешното усвояване на българския език и интеграцията им в училище.
Проектът „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието” се финансира по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 година. 

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини