Фен клуб Нова генерация завинаги и Аларма честват Митко Воев

Специални концерт и предаване по случай рождения ден на покойния фронтмен на Нова генерация - Митко Воев, предвиждат организаторите на феста "Аларма Пънк Джаз" и фен клуб "Нова генерация завинаги", съобщи вдовицата на барда - Нели Воева.
Изявата е на 21-ви май от 21.30 ч. на живо по програма „Христо Ботев" (92.9 FM) от Второ студио на БНР. Вход свободен!
Димитър Воев почина преди 17 години, но остави след себе си прекрасни - и все така актуални!, стихове, музика и идеи.
"Всеки, който е чувал Нова генерация, Воцек и Чугра, Кале и Вход Б, знае за какво става въпрос. Тези, които не знаят, нека да заповядат - тъкмо ще разберат какво са пропуснали. Вечерта в никакъв случай няма да бъде панихида и пък траурна (въпреки че за готик парти може би подхожда)", поясни един от водещите - Радослав Чичев.
Специални гости на събитието са Нели Недева – Воева, Пейчо Пейчев, Пенчо Попов – Чугра, Иво Христов, Енил Енчев и др.
Освен събеседниците, които ще си спомнят истории от края на 80-е, ще има и групи, които ще разказват съвременни истории. Групи, които по някакъв начин са повлияни и вдъхновени от Димитър Воев. Това са АС, Свилен Иванов + Гергана Добрева, Под дъжда, Ивашкин (Мефисто) + Girls, Барбароните, Драго Балджиев + Айсел Али и други близки по идеи до Воев, наречени приятели по акустика.
На следващия ден - 22 май, от 18.30 ч във филмотечно кино „Одеон" ще се прожектира филмът „Нова генерация и приятели". За последен път лентата бе показана в рамките на „София Мюзик Фест" през 1997. Само че сега филмът е дообработен и с добавени кадри.
Художникът Иво Христов ("Джо Дилема", "Кукер Мюзик") и операторът Енил Енчев (създател на група Атлас) документират знаковата група по време на неин концерт в зала „България". Техниката е VHS камера, монтажът – с два видеоплейъра и касетофон. Най-трудно се оказало синхронизирането на записания от пулта звук с картината от видеото.
След 17 години отлежаване на монтирания тогава филм и част от неизползваните кадри, Енил прави цифров ремастеринг в DVD формат.
Източник: mysound.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини