ДАНС удари Милко Ранчев без да иска

Откритите при акцията на ДАНС и данъчните в хасковските бижутерии антични монети и бронзови антични фигури, са на собственика на обменно бюро Милко Ранчев. По информация от разследването намерените в сандък над 2000 монети и около 200 антични бронзови фигури с голяма културно-историческа стойност, макар че са открити в златарски магазин, са на Ранчев, който притежава чейндж бюро отсреща. Ценностите са били съхранявани в бижутерията по неизвестни съображения и са били открити случайно при проверката.

Предстои да бъде направена експертиза на монетите и фигурките. По неофициална информация обаче, ако фигурите се окажат оригинали, а не копия, ДАНС ще може да се похвали с голям удар, макар и случаен.

Милко Ранчев каза пред Haskovo.net, че това са наследствени скъпоценности.

Срещу собствениците на златарските магазини, в които при съвместната акция на ДАНС и НАП бяха открити немаркирани златни бижута, е започнало следствие. Конфискувани са 5.200 кг. златни бижута, за други 14 кила собствениците трябваше да представят документи за произход. Със случаите вече се занимава прокуратурата.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини