ЦИК обижда Върховния съд по телефона. Преглед на националния печат

„Стандарт": Пир по време на траур

Пир по време на траур. Това организираха в петък вечерта полицаи и спортни звезди в столичния ресторант "Континентал плаза". Близо 200 души се събраха за рождения ден на шефа на служба "Контрол на общоопасните средства" Венцислав Рангелов. Партито предизвика скандал, тъй като бе проведено в деня на национален траур. Само броени часове по-рано бяха погребани 9 от жертвите на автобуса убиец от Ямбол.
Заради скандалното парти премиерът Сергей Станишев уволни вчера зам. вътрешния министър Румен Андреев, а кметът на София Бойко Борисов се закани да се раздели с шефа на Общинска полиция Емил Танев. Двамата били част от гостите на Рангелов.
На сбирката в "Континентал плаза" присъствали Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Даниел Боримиров, Валентин Михов. На всяка маса пред гостите имало бутилка 15-годишно уиски и скъпи пури. В менюто за гостите имало салата с белени домати и моцарела, панирани хапки и плата със студени мезета.
Шефът на Гранична полиция Красимир Петров и Николай Янев - шеф на Столична дирекция на полиция, също уважили купона заедно с Мария Гроздева и Таньо Киряков, съобщи БГНЕС.

„Труд": Падна 17-а жертва на автобуса убиец

Седемнадесета жертва взе вчера автобусът убиец. В 5,20 ч във Военномедицинска академия издъхна 31-годишната Шенгюл Мехмедова Яшарова, която беше най-тежко пострадалата на кървавия Спасовден, докарана в София.
Младата жена почина от белодробна емболия (запушване на белодробна артерия), причинена от множество увреждания. Шенгюл била докарана с тежка черепно-мозъчна травма.
Още в линейката била поставена на апаратно дишане и в медикаментозна кома с цел стабилизиране на състоянието й. Въпреки усилията на лекарите обаче това не станало. "До Шенгюл на друга сергия е продавала жена от Нова Загора. Късмет, че се е отървала само със счупен крак. Ама нашето момиче остави две деца сираци", плачеше вчера баба й Шерифе. Съпругът на починалата млада жена вчера тръгна за столицата, за да прибере тялото.
Останалите пострадали, настанени в софийските болници "Пирогов" и "Лозенец", остават в стабилно.

„24 Часа": ЦИК обидила съда по телефона

След решението на Върховния административен съд, че ЦИК трябва да регистрира Синята коалиция за евровота, членове на избирателната комисия са отправяли обиди към съда.
Такива били изричани и в личен разговор с председателя на ВАС Константин Пенчев. Това обясни той вчера, след като огласи постановлението на висшите магистрати, че ЦИК трябва да регистрира Синята коалиция и за предстоящите парламентарни избори. Такова й бе отказано в четвъртък.
След като ВАС за втори път я прати на поправка заради СДС и ДСБ, в ранния следобед вчера ЦИК регистрира единодушно съюза между тях. Пред "24 часа" синият шеф Мартин Димитров обясни, че решението е взето в 14,30 - 3 часа след становището на ВАС.
Престъпниците в България - и тези в ЦИК, и по- големите от тройната коалиция, бяха бити по съдебен път, емоционално каза след постановлението на съда съпредседателят на щаба на Синята коалиция Петър Москов (ДСБ). По статистически данни в момента имаме 10-11%, похвали се другият шеф на щаба - Найден Зеленогорски (СДС). "Колкото и да е силен този дъжд, не може да изчисти политическата смрад у нас. Време е Синята коалиция през това синьо лято да изчисти авгиевите обори в България", каза Георги Димитров от Обединените земеделци на Анастасия Мозер.

„24 Часа": Мануела съди баща си за 132 хил. лв.

Мануела Горсова ще съди баща си за 132 000 лева. Това реши вчера Софийски районен съди по делото срещу него.
Съдия Емануела Куртева прие граждански иск от името на Мануела, внесен от нейния особен представител Венцислав Ортакчиев.
Искът бе приет, въпреки че майката на Мануела Диана внесе декларация, с която се отказва да заведе гражданско дело срещу съпруга си.
Съдът обаче прецени, че Диана не може да представлява дъщеря си в процеса, защото трябва да полага грижи за нея.
Затова и беше назначен особения представител, който да ги брани в съда. Красимир Горсов е подсъдим за това, че е злоупотребил с доверие, като е изтеглил над 132 000 лева от дарителските сметки за лечението на дъщеря си и ги похарчил за хазарт или за други цели. Миналия път делото не тръгна, защото Горсов се отказа от защитника си Христо Христов.
Тогава съдийката му се скара, че съзнателно бави началото на делото.
Вчера Горсов се яви в съда с упълномощен защитник - адвокат Стефан Ботев, и така процесът тръгна след няколко фалстарта.

„Труд": Пожар изпепели сауната на хотел "Рила"

Пожар изпепели сауната в хотел "Рила" в центъра на столицата. Инцидентът стана около 14 ч вчера на първия етаж на хотела. За по-малко от час огънят бе изгасен от около 40 пожарникари. Някои от тях казаха, че е имало голяма опасност от разрастване на стихията, защото всички стени в хотела са с ламперии. Все още не е ясна конкретната причина, предизвикала запалването. Най-вероятно обаче става въпрос за късо съединение от неправилно боравене с печка в сауната към фитнеса. Проверяваше се и версия, че отоплителният уред е бил оставен половин час без надзор.
Повече от час след потушаването му гъсти облаци дим се издигаха на мястото на инцидента.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини