МВР Хасково издирва селски кмет, той в кабинета си

МВР Хасково издирва безуспешно кмета на с. Узунджово Ванчо Ванчев, става ясно от постановление на тукашната районна прокуратура. То е подписано от Цвета Пазаитова. С него се спира наказателното производство срещу кмета на Узунджово Ванчо Ванчев. В хода на разследването, водено от дознателя Красимир Гюров, не е било подвигнато обвинение на селския управник, въпреки че има доказателства за вината му, пише в постановлението за прекратяване на преписката. Причината – Ванчо Ванчев не бил открит. Копие от постановлението е изпратено на областната дирекция на МВР за продължаване на издирването. Друго копие на документа е пратено и на община Хасково, откъдето идва сигналът за злоупотребите на Ванчо Ванчев.

Информацията бе огласена от градоначалника на Хасково Георги Иванов.

Според обвинението селският кмет е съставил документ с невярно съдържание – списък с над 200 души от селото, които имат право да получат евтини дърва. От тях двайсетина се оказали мъртви души – починали или изселили се от Узунджово. Далаверата лъснала сред сравняване на ЕГН-тата в отдел ЕСГРАОН на общината.

Ванчо Ванчев днес бе открит от репортер на Haskovo.net на бюрото в кабинета си. Тук съм си, никой не ме е търсил, обясни кметът. Идат избори, някой прави някакви схеми, простодушно си обясни ситуацията Ванчев. Той допълни, че преди няколко дни и бил на предизборно събрание на ГЕРБ и може това да е причина за атаката срещу него.

Кметът Георги Иванов пък коментира, че Ванчо Ванчев не бил открит по простата причина, че не се казва Георги Иванов.

Говорителката на МВР-Хасково Нина Николова днес не вдигаше телефона си.

Репортерът на Haskovo.net е готов срещу един лев да посочи на органите на МВР къде точно се намира кабинетът на кмета на Узунджово Ванчо Ванчев.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини