Няколко населени места са без електричество след бурята

Няколко населени места във Видинско са без електричество след преминалата дъждовна буря тази вечер, съобщи Анатолий Цанов, директор на "Гражданска защита"-Видин. По централните улици на Видин има паднали дървета и наводнени къщи.

Някои населени места са без електричество. Екипи на "Гражданска защита", ВиК и ЧЕЗ отстраняват авариите, уточни Цанов.

Двайсет и пет литра на квадратен метър е падналият дъжд във Видин, съобщиха от хидрометеорологичната станция в града. Без електричество е част от ромския квартал "Нов път" във Видин, поради скъсани електропроводи. Подадени са сигнали и за наводнени мазета в къщи във Видин, които се отводняват, съобщи дежурният в "Гражданска защита". На много места в крайдунавския град шахтите са задръстени и не могат да поемат голямото количество вода.

Градушка е паднала към 18.00 ч. в община Якимово, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на "Гражданска защита" в Монтана.

Градушката е нанесла поражения на земеделски ниви в землищата на селата Якимово, Дългоделци, Долно Церовене, Доктор Йосифово и Габровница. По данни на кметовете на селата пораженията по земеделските култури са от 50 до 80 процента.

Предстои уточняване на щетите от градушката, съобщиха още от "Гражданска защита".

От силната буря по шосето от село Септемврийци към село Мадан, в община Вълчедръм, са паднали няколко дървета. Пътят е бил блокиран за два часа, към 19.00 ч. е разчистен от екипи на "Гражданска защита".

Паднали дървета е имало и на шосето от град Вълчедръм за село Септемврийци. Прекъсване на тока през последните три часа е имало в общините Монтана, Якимово и Берковица.

В община Вълчедръм през последните три часа са паднали 47 литра дъжд на квадратен метър, в останалите общини на област Монтана - между 20-30 л/кв. метър.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини