Градушка с размери на яйце

Градушка валя на няколко места в Северозападна България вчера. В село Бърдарски Геран тя нанесе сериозни щети. Насажденията са изкоренени, смачкани или обезлистени. Поражения за десетки хиляди левове има по домовете и оранжериите. Бойчиновци и община Якимово също са пострадали.

Падналите валежи във Врачанско са около 30 л/кв.м. Без ток временно са били Бутан, Гложене, Хайредин и Търнава. В последното село има повредени леки автомобили от падналата градушка, с размери на яйце. 90% от покривите в селото са повредени, прозорците от западната страна на къщите са изпочупени, има и две убити животни от скъсани жици на електропреносната система. Вече захранването навсякъде е възстановено. Нанесените щети тепърва ще се уточняват.

При проливните дъждове в Монтана е имало няколко закъсали автомобила, които са били изтеглени своевременно от Гражданска защита. Само месец след демонстративното откриване на новата система за наблюдение и комуникация в Полигона за борба с градушките няколко села в община Бяла Слатина бяха пометени от стихията.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини