Елена от ПМГ Хасково с 4 отлични оценки от матурите

12-класничката от хасковската математическа гимназия Елена Иванова Димитрова, записа отлични оценки на цели 4 матури, похвалиха се от хасковската гимназия. Това е без прецедент в областта, макар да се срещат единични случаи на явили се на 4 зрелостни изпита, при задължителни само два. Елена регистрира оценки над 5.50 по български език и литература и английски език. Допълнителните й изпити, със същия отличен резултат, са върху химия и биология. Елена е от Свиленград. Тя учеше в биологическата паралелка в гимназията и се готвеше за кандидатстване по медицина. Необходима й е висока обща оценка от матурите за по-голям шанс на изпитите, каза заместник директорката Донка Маргаритова (на снимката долу). Както е известно, в медицинските ВУЗ-ове не може да се влезе само с оценките от зрелостните изпити, но те са 1/3-та част от общия бал валиден за приема.

4-ма ученици на гимназията пък имат 6.00 по двете задължителни матури - Български език и единодушно избраната и от четиримата математика.

Иначе най-високата средна оценка е получена по биология- 5.66. Следващия най-избиран предмет от учениците е английски. Резултатът от него е 5.27. Изненадващо висок е резултатът от матурата по български. От 125 зрелостници средният успех от задължителната матура е 5.37.

Окончателни данни от тазгодишните матури още не са обобщени, информираха от регионалния образователен инспекторат. Оттам предположиха, че такива ще има в началото на следващата седмица. Иначе протоколите с оценките на зрелостниците са разпратени по училищата. Проверка на Haskovo.net установи, че в повечето от така наречените елитни гимназии в региона са много доволни от тазгодишните резултати. Били по-високи от миналата година.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини