Строителната гимназия с пълен тренировъчен комплекс за ракетни спортове

След двегодишна подготовка днес хасковската гимназия по дървообработване и строителство откри едва втората в Хасково зала за скуош. Това е и първата скуош зала открита в училище въобще в България. Спортът се счита за най популярен в света сред деловите среди заради интензивността му и пестенето на време. Залата е изградена в продължение на две години със собствени средства и труд от колектива и възпитаниците на гимназия Иван Асен 2-ри. Целия ремонт на бившия спортен салон е глътнал около 25 хиляди лева обявиха от ръководството на школото.



Със скуош залата, гимназията разполага с изцяло завършен спортен комплекс за тренировки по Ракетлон. Новия и все по набираш популярност спорт в света включва 4-те ракетни спорта-тенис на маса, тенис на корт, бадминтон и скуош.



На възпитаниците на гимназията се осигуряват безплатни ракети и за 4-те вида спорт и разбира се безплатни тренировки по всяко време. Те ще бъдат водени от квалифицирания треньор Арсен Касабян брат на президента на българската бадминтон федерация Пюзант Касабян. Основателят на бадминтона в България и член на ръководството на световната бадминтон федерация, днес пристигна в Хасково за да връчи плакет на директорът Александър Батимов за специален принос в развитието на ракетните спортове.



Скуош залата бе открита с демонстративен мач между многократните шампиони на България и настоящи национали Мария Атанасова и Павел Павлов-и двамата от Хасково. От миналата година Мария се състезава за Нова Зеландия и преподава този спорт там.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини