Скандал тресе порно средите в САЩ: 16 ХИВ-позитивни актьори

Скандал гръмна в САЩ, след като стана известно за 16 случая на HIV-позитивни сред актьорите в порно-индустрията в страната, информира Ройтерс.

Случаите са регистрирани от 2004 г. насам, като обаче не са били оповестявани официално, съобщават здравните власти в Лос Анджелис. Няма данни колко от шестнадесетте HIV-позитивни са болни от СПИН, но e логично сред тях да има такива.

Последният регистриран HIV-позитивен в бизнеса е била неидентифицирана порно-актриса, чийто положителен тест e излязъл миналата седмица.

През последното десетилетие в порно-индустрията в САЩ тестове за HIV се правят редовно и от всички пряко участващи в нея. Тестването стана дори задължително от 2004 г. насам, когато актьор, чието име не се споменава, зарази с HIV три свои колежки, една от които пък зарази друг актьор.

Повечето от тестовете се под контрола на Adult Industry Medical Healthcare Foundation, която издава сертификати на порно-актьорите, че тестовете им са отрицателни.

Проблемът е, че не винаги продуцентите огласяват наличието на случил се позитивен резултат, особено когато се касае за доходоносна порно-звезда или изгряваща такава, отбелязват калифорнийските здравни власти.

От 2004 г. досега сред порно-актьорите са били регистрирани и 1357 случая на гонорея, както и 15 случая на сифилис.

Порно-индустрията в САЩ, генерираща печалби от над 12 млрд. долара годишно, е базирана в долината Сан Фернандо край Лос Анджелис. Броят на компаниите в бизнеса е около 200, докато този на работещите за тях актьори и актриси варира от 1200 до 2000 според различни източници, като в това число не фигурират произвеждащите self-made порно-филми, тип POV, които са десетки пъти повече.

По правило мнозинството от порно-актьорите идват в Лос Анджелис с идеята за пробив в "сериозното" кино, но след безуспешни опити в продължение на година-две или дори повече те се пренасочват към не тъй взискателното кино за възрастни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини