Нещата не винаги са били "розови"

Отношенията на Барак Обама и съпругата му Мишел не винаги са наподобявали тези на влюбена двойка, пише британският в. "Таймс".

Сега семейство Обама буди завист с любовта си, когато отхвърля покана за вечеря на първото семейство на Франция, за да се усамоти, без децата си, в парижки ресторант. Или пък, когато президентът наема хеликоптер, а после и малък самолет, за да отведе жена си на театър в Ню Йорк, навличайки си критиките на републиканците.

Така погледнато семейство Обама няма нищо общо със задушевния семеен стил на живот на Лора и Джордж Буш, нито пък с разтърсения от скандали брак на Бил и Хилари Клинтън.

Нова книга на Ричард Уолф, наречена "Как се създава един президент", показва обаче, че не винаги отношенията в семейство Обама са били толкова топли.

През 2000 г. Мишел Обама изобщо не била доволна от амбициите на Барак Обама да влезе в политиката. Тогава той се провали в опита си да влезе в Конгреса, припомня "Таймс".

Четири години по-късно Обама все пак успя да стане сенатор и това още повече разгневило Мишел, разкрива книгата. В семейството романтиката по това време отсъствала, а поводи за разговори почти нямало.

Мишел обвинявала съпруга си, че е кариерист и егоист. Той пък я смятал за неблагодарна и студена жена.

Враждебността между двамата се забелязвала дори в началото на кандидат-президентската кампания на Барак Обама. Тогава Мишел няколко пъти го упрекна на обществени места за това, че не го бива в домакинските задължения или че хърка нощем.

Привърженици на Обама я обвиниха, че иска да го злепостави и Мишел очевидно си взе поука, защото в края на кампанията, тя вече хвалеше съпруга си и го посочваше за пример за добър баща.

Според неназован съветник на Барак Обама в новото обожание на Мишел към съпруга си обаче нямало нищо фалшиво и лицемерно. Просто госпожа Обама разбрала, че не може да се шегува с дефектите на съпруга си на обществени места.

Сега чарът на първото американско семейство идва от това, че двамата изглеждат като истинско модерно семейство, което се опитва да съчетае работата, грижите за децата и романтиката.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини