Таксиметров шофьор от Хасково се обеси заради дългове

60-годишният Ангел Христов бе открит рано тази сутрин обесен на дърво на хасковския булевард "Освобождение". Сигналът за висящият на клона мъж е подаден в 6.30 часа, уточниха от областната дирекция на полицията. Оттам допълниха, че при първоначалния оглед не са открити следи от насилие и вероятно става въпрос за самоубийство.



Ангел Христов е бивш шофьор в хасковска таксиметрова фирма. През пролетта на тази година взел на изплащане от фирмата фолксваген, за който трябвало да плати 4 000 лева. Сумата била изтеглена от съпругата му като заем от банка. По съвет на колеги обаче таксиджията платил само 2 бона, а останалите пари трябвало да изплати на вноски.

Малко по-късно обаче Ангел Христов катастрофирал леко, а проверката за алкохол установила, че е пил. Според съседи на мъжа, който живее на хасковската улица "Славянска", той бил изгонен от работа, автомобилът му бил отнет, а двете хиляди лева не били върнати. Останал без препитание, мъжът не смогвал да плаща и вноските за кредита, което го отвело до въжето на "Кърджалийска", смятат съседи.



Иван Иванов, съдружник в таксиметровата фирма обаче опроверга слуховете, че шофьорът е бил изгонен. Бай Ангел имаше здравословни проблеми, обясни той. Наистина си взехме от него фолксвагена, защото той не бе в състояние да му направи ремонт. Парите, които даде като аванс за нея, бяха похарчени по колата, допълни Иванов.

Според Иванов причината Ангел Христов да посегне на живота си не са дълговете, а влошеното му здравословно състояние. Той страдаше от сърце, но не знам каква е точно диагнозата му, каза още той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини