Фалшиви полицаи глобяват на пътя

Фалшиви полицаи плъзнаха по пътищата и глобяват шофьорите. Измамниците излезли на шосетата покрай подкреплението, което МВР праща на катаджиите. Преди месец министерството обяви, че пуска 3000 полицаи в борбата с нарушителите на пътя.

До края на юни всички желаещи са се явили на тест и успешно издържалите го излизат на възловите кръстовища. Тази иначе добра инициатива обаче изкара и мошеници по шосетата. Те безпроблемно се снабдявали с полицейски униформи, палки и всички атрибути, нужни на служител на вътрешното ведомство, пише Стандарт.

Не бързайте да показвате личните си документи, ако ви спре полицай, съветват специалистите. Щом ченгето няма бадж, който да удостоверява принадлежността му към МВР, най-вероятно сте се натъкнали на измамник. Затова поискайте първо униформеният да се легитимира, а след това вадете шофьорската си книжка и талона, апелират от ведомството. Ченгетата на пътя трябва да са снабдени със светлоотразителни жилетки и бадж "Пътен контрол". Всеки, който няма тези отличителни знаци, не може да ви спира и да ви санкционира.

Вчера МВР обяви, че пуска и брошури "Пътуване в Европа", които да улеснят нашите сънародници, пътуващи в чужбина. Диплянките ще се раздават на всички КПП и ще съдържат последните изисквания на ЕС при пътуване. Брошурите ще бъдат и в английски вариант за улеснение на чужденците, които идват у нас. В тях изрично е посочено, че служителите, които ви спират, нямат право да вземат пари на ръка, ако сте нарушили закона. Плащанията стават само по банков път.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини