Вежди Рашидов: много сериозно е работено върху една форма на феодализъм в Кърджали

За първи път на избори 5-те мандата от Кърджали не са за ДПС, като Рашидов - водач на листата на ГЕРБ, печели един мандат.

Фактът, че половината от всичките ми 19 000 гласа са турски, означава, че са ме разпознали българските турци. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" на БНР Вежди Рашидов, водач на листата на ГЕРБ в Кърджали. 20 години много сериозно е работено върху една форма на феодализъм в Кърджали, заяви Рашидов. Той добави, че си е мислил, че там има етнически проблем, но поясни, че е установил, че проблемът е икономически. „Хората отиват да гласуват поради икономически страх, в който са ги вкарали преди 20 години".

Фокус цитира Вежди Рашидов, че това население трябва да бъде приобщено чрез използване на държавните инструменти и да се затворят обръчите от фирми. „Отдавна ДПС не е партия на българските граждани, а е партия на един човек, тя не е партия на обществото" заявява още водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали.

Вежди Рашидов изтъква волята си да разбере дали наистина е имало етнически проблеми в неговия роден край. „Общ език с тези хора, които са превърнали града ми в една съборетина и окръгът ми в едно феодално общество, аз няма да търся", цитира още Фокус.

ДПС събира 67770 от избарателите срещу 18648 за ГЕРБ. Известният наш скулптор бе и мажоритарен кандидат на ГЕРБ, но загуби с много от лидера на ДПС Ахмед Доган, който събра 67525 гласа срещу 19545 за Рашидов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини