7 класници кандидатстват по 40 специалности


Максималния брой специалностти в професионалните и профилирани училища, записват седмикласници в подаване заявленията за първо класиране. Крайният срок е днес а самото първо калсиране е на 10-ти петък. Заявления за второ класиране паралелно със записванията в училище ще се извършва от 13-ти до 15-ти съобщиха от образователния инспекторат.

Максималния брой специалности в училищата се посочва главно от деца които не са от Хасково. За тях е важно да останат в града дори и не в точно това училище което са имали впредвид в началото. Класиранията ще се извършват на базата на посочените желания а не за където стигне бала, за пореде път предупреждават експертите. Ако примерно имате бал 25 но той не стига за първо желание Английски, ще бъдете класирани по второ, примерно немски, дори и бала да ви е достатъчен за друга специалност с английския, примерно Информатика с английски. Там с предимство ще бъде кандидатът който го е посочил по напред, дори и да има по-слаб бал от вас.



680 заявления за първо класиране бяха приети в сградата на ученическите общежития до автогарата. Със сигурност има доста деца от хасково които са решили да кандидатстват в други региони, има обаче и такива които от други областти идват в Хасково.

Произволен поглед върху оценките дава неофициалния извод, че баловете ще са доста по занижени в сравнение с миналата година. Тогава голям брой хлапета имаха изключителни резултати от 30-31, 32 и нагоре при максимален бал от 36. Сега баловете ще бъдат много по усреднени предполагат учители.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини