Цветанов взима МВР. Преглед на националния печат

„Стандарт": Минират Бойко с посланици

Кадрова бомба на Бойко Борисов залага кабинетът "Станишев". Над 10 нови посланици се готвят да назначат днес старите министри, съобщиха за "Стандарт" източници от "Дондуков" 1. Точката е номер 56 от рекордно дългия дневен ред на заседанието и официално не е обявена.
Атанас Папаризов, който не се класира за евродепутат от БСП, се готви да заеме сладкия пост генерален консул в Ню Йорк. Колежките му от НДСВ Мария Ангелиева и Теодора Дренска пък спорят за същата блага служба, но в Лос Анджелис.
Зам. външният министър Радион Попов, който наследи Феим Чаушев, вече стяга куфари за Саудитска Арабия или Мароко.
Ще помоля премиера да не правят нови назначения, а само да се подготвят за сдаване на кабинета, обяви Бойко Борисов.

„Дума": Борисов даде ултиматум на прокуратурата

Бойко Борисов постави на прокуратурата срок от 6 месеца, в които тя да му докаже, че работи ефективно. С този ултиматум към държавното обвинение бъдещият премиер отиде на среща с главния прокурор Борис Велчев вчера. На разговора присъства и Цветан Цветанов, представен пред медиите като новия вътрешен министър.
Бъдещият премиер и бъдещият шеф на МВР отидоха при Борис Велчев, за да обсъдят как полиция и прокуратура ще работят по-добре при новото правителство. Главният прокурор коментира след срещата, че думите на лидера на ГЕРБ може да се изтълкуват и като ултиматум.
По-късно, докато представяше няколко нови автобуса на градски транспорт, Борисов се закани и на кабинета "Станишев". Той призова сегашния премиер да се подготви за сдаване на властта и да не прави никакви назначения, защото ГЕРБ щяло да ги анулира съвсем скоро. Бойко Борисов размаха пръст и към медиите. Моля да не правят анализи и коментари, да си измислят и да ги пускат в общественото пространство, защото и на хората, включени в тях, не им е удобно, коментира Борисов вопроса за личностите в новия кабинет.

„Новинар": Сините и ГЕРБ обсъждат кабинета в четвъртък

Няма да изнудваме ГЕРБ, обяви сутринта съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Днес трябваше да започнат преговорите между ГЕРБ и Синята коалиция за новия кабинет, но заради изключителната натовареност на бъдещия премиер срещата е изместена за четвъртък. Въпреки твърденията на Мартин Димитров, че Синята коалиция ще подкрепи ГЕРБ, без изисквания за министерски постове, бъдещи депутати довериха, че те все пак се надяват на две министерски кресла. И сините, и герберите обаче били изрично инструктирани от лидерите си да не обсъждат с медиите никакви имена.
Според Мартин Димитров сините депутати ще бъдат новият балансьор в Народното събрание, защото БСП и ДПС вече не са фактор. Ще предложим наши експерти на различни позиции и не казваме, че няма да имаме министри. Но няма да изнудваме ГЕРБ, повтори няколко пъти той. Димитров за пореден път повтори, че сините ще държат за изпълнението на програмата, която е спечелила подкрепата на избирателите.

„Стандарт": Цветанов пое МВР

Цветан Цветанов пое МВР. Бъдещият премиер Бойко Борисов съобщи официално първия си министър вчера. Дясната му ръка и председател на ГЕРБ ще отговаря за най-силовото ведомство. Освен това той ще бъде и вицепремиер по сигурността. Както "Стандарт" неведнъж писа, Цветанов бе единствената кандидатура за МВР, тъй като е работил дълги години в системата и я познава отлично.
Името на Цветанов обаче бе единственото, което бъдещият премиер съобщи за екипа си. Въпреки отказа му обаче имената на кандидати за постовете в новия кабинет не спират. За спортен министър вчера се появи нова кандидатура - на олимпийската вицешампионка от Мюнхен72 на скок височина Йорданка Благоева. Тя ще се бори за поста със съпруга на Румяна Нейкова - Свилен Нейков. За наследник на Джевдет Чакъров се спрягат две имена. Първото от тях е на експерта Руслан Кенаров, а второто - на икономистката Галя Кондова, която е колежка на Симеон Дянков от Световната банка.

„Сега": Безследно изчезнали материали за смъртта на Чората

Делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава на 21 юли, реши днес Военноапелативният съд. Тогава ще започнат пледоариите на страните по процеса.
Димитров почина на 10 ноември 2005 г. при акция "Респект" в Благоевград. За смъртта му са обвинени петима служители на реда.
Пред съда днес показания дадоха част от експертите, които са работили по установяването на причините за смъртта на Ангел Димитров, предаде БНР.
Пред журналисти Станка Юрукова от екипа на експертите заяви, че никой не знае къде са част от изчезналите материали, от които са правени заключения за смъртта на Чората.
Без тези проби, по думите й, не може да се прави заключение за това как е настъпила смъртта, допълни още тя. Липсват данните от хистологични изследвания, или такива въобще не са били прилагани по изготвената първа експертиза.

„Труд": Изверг изнасилил, убил и ръчкал с отверка Роди

Варненската студентка Радостина Евтимова, която бе зверски убита в дома на приятеля си Петър Георгиев на 6 март т. г., е била бита, изнасилена, умъртвена, а после жестокият убиец се е погаврил с нея с отвертка.
Това са заключенията на съдебно-медицинската експертиза по делото срещу арестувания за престъплението Георги Цветанов, състудент на Радостина.
Вчера обвинението влезе в съда.Обвинителният акт бе внесен от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров.

„Стандарт": 600 лева за книжка на черно

Шест стотака ще трябва да броите, ако искате да вземете шофьорска книжка. Половината са за теоретичната част, другата половина за кормуване. Това заяви пред журналисти Йонко Иванов, шеф на Съюза на авто-мото преподавателите. "Никой от учителите и изпитващите не протестира срещу ниските заплати от по 300- 400 лева, защото почти всички са в корупционните схеми", твърди Иванов. По думите му около 20 милиона годишно влизат в джобовете на подкупните изпитващи. На пресконференция Йонков и Красимир Георгиев, шеф на АКАБ, обявиха, че ще блокират Министерството на транспорта в петък с над 500 автомобила, ако не се вземат мерки срещу книжките на черно. "Има две лобита - едното е на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, а другото е на шефа на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров", допълни Иванов. Във вторник със заповед на Володя Киров били спрени 16 души курсисти, които били с копие от диплома. В резултат на тази заповед до края на месеца няма да могат да бъдат изпитани 15 000 нови шофьори само в София.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини