Динко Динев закрива НДСВ. Преглед на печата

Партията НДСВ се изчерпа. По-добре да се закрие. Думите на областния координатор на царистите Динко Динев са цитирани и в двата регионални вескидневника – “Хасковска Марица” и “Новинар юг”.

Подобно дебелоочие трудно може да бъде коментирано. Във всеки случай Динев напуска, защото вече няма далавера. Щял да се присламчва към ГЕРБ, кюфтаците вече са там, а питието отдавна си го пият с Иван Петров.

Иванов остава кмет, с това заглавие над главата открива броя си “Новинар юг”. Решението е на пловдивския апелативен съд, който вчера потвърди определението на хасковските магистрати по повод искането за отстраняване от длъжност.

До 5 бона за газ вкъщи, акцентира още на първа страница вестникът. От 1000 до 5000 лв. излиза газифицирането на едно домакинство в Дмитровград.

Теракотена маска на 16 в. излезе край Хухла, акцент от втора страница. Маската е открита от археолога Ивайло Кънев.

263 бона от новата автогара отиват за църква и училище, четем оше на страницата. От 490-те хиляди лева ОбС Димитровград отклонява суми за други пера. Решението е от вчера.

100 футболни фенове с автографи от Петър Жеков, четем на спортната страница. Изданието описва вчерашното представяне на книгата за голаджията “Феноменалният стрелец”.

Търговци се жалват от затворена улица, анонсира с голяма снимка от първа страница затапения сокак в с. Книжовник “Хасковска Марица”. Кметът Наско Колешев признава, че на улицата има магазин и заведения, но той разъждавал държавнически. Думите му са използвани в коментара на броя с гавраджийското заглавие “Ще се оправим, държавата пълна с държавници”.

Корнишоните в Конуш загиват, няма поливна вода, четем още на първа страница. Шефът на “Напоителни системи” Азиз Шакир мрънка нещо пред вестника в свое оправдание. Да припомним – ДПС наблъска свои хора не само в “Напоителни системи”, които впрочем преди няколко години замалко да издавят държавата, но и в повечето служби, свързани със земеделието.

Малко остава, Бойко иде и ще ги измете. Тая година може да поминем и без корнишони, шом е за идеята.

Откриха опасна бактерия в харманлийски дюнер, акцентира на трета страница изданието. ХЕИ ще проверява и останалите обекти в региона.

Георги Иванов запази поста си. Под това заглавие изданието разказва на цяла страница за вчерашния процес в апелативния съд.

Корцанов ме уволни за 3 кг. луканка, разказва в интервю за вестника дългогодишният управител на ресторант “Аида” Георги Караджов. С спомените му се преплитат разкази за много именити личности – от Тодор Живков до Лили Иванова и Боян Радев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини