Иде дъжд с градушки

Днес ще бъде все още горещо с максимални температури между 33 и 38°. Но по-късно през деня и през нощта ще има увеличения на облачността над Западна България. На много места там ще има валежи и гръмотевици.

Възможни са локални интензивни валежи, прогнозират синоптиците. За градушки в Северозапада и хлад по морето до края на седмицата съобщава синоптикът Петър Янков.

Втората вълна на захлаждане ще удари в събота и неделя. Времето ще се развали в цялата страна, включително и по Черноморието, каза още Янков. Очаква се температурите през уикенда да паднат до 21 градуса. Времето ще е хладно и в понеделник. Валежи се чакат и около средата на месеца, каза още синоптикът.
 
В планините днес все още ще бъде топло със слаб вятър от юг, по високите части от югозапад, който вечерта ще се усили. Ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 26 и 30°. Температура на морската вода е 25-27°, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини