Ирена Кръстева налапа и ББТ. Преглед на националния печат

„Дума": Отцепиха ДАНС заради сигнал за бомба

 Последният ден на Петко Сертов начело на ДАНС бе съпроводен със заплаха от поставена бомба, която по-късно се оказа фалшива тревога. Всички служители бяха изведени от сградата, а тя - отцепена от полиция.

В петък Петко Сертов подаде оставка от поста председател на ДАНС, която бе приета от премиера Бойко Борисов в понеделник. Той номинира за поста Цветлин Йовчев, като се очаква днес кандидатурата му да бъде гласувана на заседание на Министерски съвет.

Стандарт": Гагаузов потрошил 42 млн. за ремонт

Продължава осветляването на скритите сделки на кабинета „Станишев", за които са харчени неоправдано големи суми за съмнителни проекти, докато реалните проблеми са били неглижирани. Оказва се, че много министерства са оставени с огромни дългове. Ведомството на Гагаузове е само едно от тях. Нередности има в екоминистерството, министерството на труда и социалната политика и други.

„Новинар": 600 000 българи живеят в страх в Македония

Оказва се, че случаят на Спаска Митрова не е изключение, а стотици хиляди изживяват същото всеки ден, защото ... са българи, които живеят в Македония. Тези хора, според министър Божидар Димитров, са принудени да крият етноса си, защото се страхуват от репресии, разказва "Новинар".

Стандарт": Кръстева купи и ББТ

Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Нова българска медийна група" да купи "Балкан българска телевизия" (ББТ). Досега медията беше  собственост на бизнесмена Петър Манджуков.

Кръстева притежава още вестниците "Монитор", "Експрес", "Политика", "Телеграф", "Меридиан мач", "Борба" - Велико Търново, и едноименното издателство. Тяхна собственост са още електронното издание "Експресбг", телевизия ТВ7, ИПК "Родина", припомня вестникът.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини