Иван и Андрей напускат bTV. "Сблъсък" отива в историята

След осем години в bTV Иван Христов и Андрей Арнаудов отиват в Нова телевизия, а предаването им "Сблъсък" в историята.

Рокадата вече се окичи с лаврите на трансфера на сезона в медийния бранш. След нея продуцентите зевзеци ще получат повече екранно време и зелена светлина за сериозен брой проекти при конкуренцията.

Тандемът до последно бил на косъм от 3-годишно удължаване на договора си с медията на Мърдок, научи в. Монитор".

В разгара на отпускарския сезон по-голямата част от екипа на компанията им "Междинна станция" научи от пресата, че от септември ще инвестират потенциала си в друг ефир. Оказа се, че с излизането си във ваканция през юли "Сблъсък" всъщност поема към историята.

"Идеята, есенцията, ще продължи да съществува под някаква форма. Дали ще е рубрика в рамките на ново шоу още е прекалено рано да кажа", потвърди екранната смърт на ток шоуто Андрей. "Марката е наша, съответно сме свободни да я експлоатираме ефирно по какъвто начин решим", допълни той.

Проходилото във вече несъществуващата кабеларка "Ден" предаване получи ранния неделен слот в bTV със самия й старт. "След осем години работа определено имаме принос в популяризирането и налагането му. За този период бяхме без конкуренция в съответния часови пояс. С проектите, които имаме предвид за тази есен, bTV ще продължи да подържа лидерско място сред аудиторията.", каза Ангел Каспарянов от пиар отдела на телевизията.

След успешната реализация на два сезона на "Мюзик Айдъл", класацията "10-те най" и образователната игра "Това го знае всяко хлапе" той е категоричен, че драма при раздялата няма.  "За нас оттеглянето им дори не е казус. Водихме рутинни преговори, при които се оказа, че има сериозно разминаване между изискване и предлагане от тяхна страна."

От своя страна Андрей благодари за съвместната им работа до момента. "Да сме живи и здрави. Всеки трябва да реши кое е най-доброто за бъдещето му, както и една медия преценява колко време от програмата си да инвестира в конкретен продуцент. При нас е по-сложно, защото сме и водещи."

Подробности около брака им по сметка с Нова ще бъдат анонсирани в началото на септември, но слуховете за шоу с аналогична концепция на "Мюзик айдъл" вече са налице. "Нямаме никакво намерение да създаваме конкурентен продукт, отбеляза Андрей. Въобще нещо ориентирано към музиката. Но е логично когато имаш пушка, да гръмнеш. Иначе казано, разполагаме с екип, който вече е доказал уменията си във формати, експлоатиращи талантите на група хора. Дали ще разработим нещо авторско или ще работим под шапката на лиценз, е решение на партньорите ни от Нова телевизия."

Вече е ясно, че bTV ще посрещнат есенния сезон с поредните издания на Dancing Stars и Survivor. В ход са още дузина приоритетни проекти, сред които и продуцираната от тях семейна сага. Излъчването й е предвидено за 20 ч. в част от делничните дни. Не е изключено "Мюзик айдъл 4" да се върне при лансиралия го за пръв път Слави Трифонов и "Седем Осми", или при отлъчилите се от лагера му агенти от Dream Team (Eвтим Милошев и Любо Нейков).

Късното вечерно шоу, което Иван и Андрей планираха да пуснат на гърба на Слави, по всяка вероятност ще види бял свят в Нова. По традиция този слот е запазена територия за "Господари на ефира", късната емисия "Календар" и хитов сериал. От "Междинна станция" работят вече година и половина по проекта и са категорични, че няма да се откажат от него.

Преговорите със стопанисваната от MTG медия са вървели паралелно с тези в bTV. След подписването на договора опосумите са се отдали на заслужена 10-дневна почивка. Част от възложените им продукции ще видят бял свят още през септември, а останалите - в края на годината.

Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини