Разсекретяват делото Галерия

Информационното дело "Галерия" ще бъде разсекретено. Причина за предприемането на тези действия е повишеният обществен интерес. Това съобщи правителствената информационна служба. Решението е било взето след среща на премиера Бойко Борисов с номинирания от правителството за председател на ДАНС Цветелин Йовчев, който с евентуалното си встъпване в длъжност ще трябва да предприеме необходимите действия по разсекретяване на делото въз основа на Закона за защита на класифицираната информация.

Информационното дело "Галерия" бе започнато от ДАНС поради съмнения за изтичане на класифицирана информация от службата. От там обясниха че "Галерия" има за цел основно да проследи контактите на журналисти с хора от политически среди и спецслужбите. Покрай това обаче между кориците на делото са попаднали журналисти от почти всички национални медии, както и депутати.

Скандалът около делото избухна когато депутати от вътрешната парламентарна комисия откриха уж случайно телефоните си в списъците с подслушвани лица в рамките на "Галерия". В крайна сметка от ДАНС признаха че "Галерия" е водено по начин, отклоняващ се от първоначално поставените цели.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини