Ново зверско посегателство срещу журналист

Поредно посегателство над журналист у нас. Главният редактор на електронното издание "Портал Европа" Огнян Бояджиев е бил нападнат и пребит в дома си.

Инцидентът е станал в събота вечерта около 23.00 часа, когато неизвестни нападатели проникнали с взлом в апартамента на Бояджиев в столичния квартал "Иван Вазов".

По първоначална информация, двамата мъже пребили журналиста и му нанесли порезни рани. След това откраднали лични вещи и дебитни карти, заключили апартамента и избягали. 34-годишният Бояджиев е откаран във ВМА с кръвозагуба от нараняванията. Състоянието му вече е стабилно. По случая се води разследване, но причините за нападението досега са неизвестни.

От повече от 3 години Огнян Бояджиев е главен редактор на "Портал Европа" – най-голямото електронно издание за европейска интеграция под егидата на Европейския институт. Преди това е бил главен редактор на българската редакция на радио "Франс интернасионал".

Работил е като журналист в БТВ, където е първият водещ на предаването "Тази сутрин", както и в БНР, автор на предаването "Закуска на тревата".

Това е второто жестоко нападение над журналист в България в рамките на една година, след като главният редактор на сайта "Фрог нюз" Огнян Стефанов бе пребит отново от неизвестни нападатели на 22 септември.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини