Хасковската МБАЛ на мушка заради дългове. Разследват Масларова. Преглед на регионалния печат

"Само 2 лекарки в неврологията", челно заглавие във вестник "Новинар Юг" Според сайта на хасковската болница в отделението работят 8 медици. Отпускарския сезон обаче на практика оставял на линия само двама. Това са Стефка Вълкова и Недялка Георгиева. Когато ги няма по някаква причина, отделението де факто остава без лекар, проверили репортери на вестника.

"Разследват Масларова" Депутатката от хасковския избирателен район от БСП е на мушката на софийска градска прокуратура. Разследват я за длъжностно престъпление с опция 3 до 10 години затвор. Причината: в комплекса за социални услуги в Стара загора били наляти 10 млн лева държавни пари. Само табелките там стрували 35 хиляди лева. Явно бедните в Стара Загора получават своите социални услуги в истински палат. Социализъм в действие.

" Честен полицай закопча 5-ти шофьор рушветчия" Полицай Антон Димитров закопчал белезниците на водачите само за месец. Инспекторът е два пъти награждаван за отказ от откуп. Честноста в България не е норма, а изключение. Затова браво на полицай Димитров.

"603 на поправителен изпит за матури" Двойкаджиите ще се потят на 31-ви август. Резултатът измива очите на екс министър Даниел Вълчев, който при въвеждането на матурите се зарече те да не бъдат само проформа.

В Гарваново магазините висят с вересии за 4 бона, съобщава вестникът в заглавие от страница първа. В магазините влизат в положението на пенсионерите. След плащането на сметките остават стотинки само за преоценен хляб с който хранят животните. Поне собствениците на магазини са останали хора и постъпват човешки.

 

ФК Хасково щял да раздава премии на играчите си за победа, научаваме на спортната страница. Това по принцип е нормална практика на всякъде, но я нямаше през миналата година заради липса на пари. Тогава премиите бяха лимонади, пастички и по някое парче пица.

"Искат сметка от Шопов за дълговете"-заглавие от първа страница на вестник "Хасковска Марица" Д-р Димитър Шопов, директор на Хасковската МБАЛ бил привикан от здравния министър за обяснения. Според съобщение на здравното министерство, до седмица трябва да е готов антикризисен план. Или до края на септември д-р Шопов да си заминава. Хасково е една от 8-те болници в страната с най големи задължения. Позицията на Шопов се представя в ретроспеция от минали изказвания. Че за мандата му в болницата са наляти 3 млн лева пари за техника. Да ама това били червени пари от касите на управляващата БСП чийто член е Шопов, репликира вестника в продължение на стр 3. Че какво му е лошото? Вместо за благоденствието на червените олигарси парите са отишли по предназначение. Ако бившите хасковски депутати бяха направили нещо подобно със своите партийни каси, то нашият град щеше да цъфне и върже.

"Изчезна дъщерята на ексшеф на ИАРА" Заглавие над главата на "Хасковска Марица". 14 годишната Маринела си взела гуменките, чантата, шапката и духнала в неизвестна посока. Недоволствала срещу вечерен час наложен от таткото-бивш военен. 10.30 било рано. Детето бе намерено късно вечерта, след редакционното приключване на вестника. За 3 дена извън къщи спало по градинките, ей така на инат. Както се казва акъл патки паси. В хасковските градинки.

"Клиенти спонсорират банки" Кипърски земеделец-предприемач поискал кредит от тукашния клон на ЦКБ. От там му взели 300 лв за обработка на документи и после без мотив му отказали кредите. За каква услуга са му взели 1 минимална работна заплата, не е ясно. То и смисълът на толкова много банки не е ясен. За това пък придобива смисъл финансовата криза. Особено за банките.

"Дъщерята на Тенчо Василев почна на митницата" Тенчо Василев е зам.-шеф на "пътни такси и разрешителни", дъщеря му на първа линия на държавата. Макар да няма образование и квалификация. Има обаче татко шеф.

"Петров взима апартамента на Стаматов" Депутатът от Герб Иван Петров се нанася в свръх луксозното жилище на екс депутатът и строителен предприемач Иван Стаматов. Последния лично връчил ключовете на наследникът. Комай жилището е държавно и трябва НС да определя кой ще живее в него. Но депутатите и без това са свикнали лично да боравят с държавно имущество.

"Хасковлия 4-ти в Европа" Кирил Михайлов станал 4-ти на евро-шампионата по силов трибой. С нощни тренировки щото през деня работил. Евалла.

Това бе по интересното от днешния регионален печат.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини