Погнаха таксиметровите шофьори

"40 хил. таксиметрови шофьори са без осигуровки, сочат данни на социалното министерство и Главна инспекция по труда". Това каза социалният министър Тотю Младенов.

Младенов допълни, че министерството съвместно с Държавната автомобилна инспекция започва масирани проверки за всички нерегламентирани превози, които се осъществяват в цялата страна, информира агенция Кросс.

Проверявани ще бъдат и всички фирми за таксиметрови превози. Там е установено пренаемане на работници без с тях да е сключван какъвто и да е трудов договор, нито да са им плащани осигуровки.

Към 31 юли дефицитът на Националния осигурителен институт (НОИ) расте и се очаква до края на годината да стигне 558 млн. лв.

Екипи на Националната агенция по приходите и Главна инспекция по труда в 13,00 часа днес тръгват и по частни фирми да засичат за нерегламентирани трудови отношения и неплатени осигуровки.

Заедно със здравното министерство ще се нищят помощните средства за хората с увреждания. Очертава се около 28 млн. лева дефицит с изплащането на парите за тези помощи. Целта на проверките да се защитят максимално хората с увреждания и да не бъдат ощетявани. Агенцията по социално подпомагане също ще се включи в проверката, посочи Младенов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини