Спряха дипломатическите назначения на Станишев

Правителството спира дипломатическите назначения на кабинета на Сергей Станишев, направени през последните дни от мандата му.
Това съобщи пред bTV говорителят на Министерството на външните работи - Драговест Горанов. Бивши депутати и близки до предишната власт няма да отпътуват на дипломатическа служба в чужбина. Сред тези хора е бившият евродепутат от БСП Атанас Папаризов, който трябваше да стане консул на България в Ню Йорк.
Боян Чуков, който беше съветник на премиера Станишев по международните отношения, няма да е посланик в Скопие. Бившата депутатка от НДСВ Мария Ангелиева няма да замине за Лос Анджелис, а колегата й Теодора Дренска няма да работи в консулството в Дъблин. С консулски пост се разминава и ексдепутата от ДПС Иван Палчев.
 
Само трима от назначените от предшната власт ще запазят новите си дипломатически постове. Заместник-министърът на външните работи от квотата на ДПС в предишното правителство Радион Попов обаче ще бъде посланик на България в Саудитска арабия. Любомир Тодоров заминава за Япония, а Красимир Тулечки за Косово.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини