Водолаз от Гражданска защита спипан да бракониерства с харпун. Преглед на печата

Водолаз от Гражданска защита е бил спипан да бракониерства, информира в голямото си заглавие над главата днес “Хасковска Марица”. Това е Динко Криворов от пловдивската структура, който нанизвал големи рибоци на харпуна си в язовир “Ивайловград”. От ГЗ твърдят, че оборудването, използвано от бракониера, е лично негово, а не служебно.

Майка и болно дете бягат с такси от стационара, четем в другия акцент на първа страница. Родителката напуснала с детето си лечебното заведение с такси и се прибрала в Узунджово.

БСП във ваканция до септември, четем още на страницата. Става дума за димитровградската организация на столетницата.

Гарваново скочи срещу превозвач, четем в акцента на втора страница. Рейсът по линията вече спирал на Лебеда, вместо на автогарата, което затруднявало възрастните хора при посещението им на лекар. Повечето им джипита били във военна болница.

Причината за промяна в маршрута била смяната на фирмата, която обслужва линията. Новият превозвач нямал право до спира на автогарата.

Симита в ареста за грабеж, съобщава на криминалната страница вестникът. Дмитровградският бандит нападнал тийнейджър и му взел мобилния телефон. Случаят е поет от окръжна прокуратура, защото става дума за рецидив.

Връщат д-р Милчо Милчев в Хасково, пише с въпросителна изданието. Бившият шеф на рибарите, който бе издигнат до зам.-шеф на агенцията в София, може да се върне в Хасково, след като уволниха началника му.

Змиярника в свиленградската митница е тема и на двата регионални всекидника – “Новинар юг” и “Хасковска Марица”. Един и същи текст на Марин Георгиев от afera.bg е отпечатан и в двете издания. В него става дума за бившия началник Стефан Марашев, който явно се надява да се върне на бял кон на границата.

Репресирана на 71 г. готви иск в Страсбург, четем в челното заглавие над главата в “Новинар юг”. Златка Петрова от димитровградското село Длъгнево готова да осъди държавата заради мотането й по инстанции. Семейството й било репресирано след 09. 09. 44 г.

201 легла по-малко в болницата, пише в другия акцент на първа страница в броя. Съкращаването на легла и сливането на отделения са част от мерките за оздравяването на здравното заведение. Сиреч - лечение на лечебницата.

Дрехите втора употреба поевтиняха наполовина, четем още в броя. Вестникът прави преглед на цените във вехтошарниците.

Любопитна находка предлага на читателите си “Новинар юг” на 7 страница в рубриката “Другият ъгъл” На снимката се виждат ветеранът фотограф Карекин Карекинян и репортерката на Haskovo.net Христина Котларска, насочили обективите си в една посока. Приемственост.

“Левски” остави “Рекординг” без оператори, пише на забавната 12 страница. Трима от тях отпрашват довечера  за мача в София.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини