Цяло село се посра заради безводие

Масови случаи на разстройство и стомашни болки натиснаха през последните дни жителите на хасковското село Маслиново. Днес жена напазарува от аптека в центъра на Хасково цяла торба с лекарства срещу диария и обясни, че ще ги носи в селото, където мнозина се превивали от болки.

И на мен се оплакаха няколко души, призна кметът на селото Недялко Петков. Той каза още, че е срамота цяло лято селото да е на сухо. Има една чешма на края на селото, от която хората пълнят туби и шишета за пиене. Водата е на самотек.

Не можем да обезпаразитим водата във водосбора на каптажа, защото хората не го оставят да се напълни, добави той.

Причина за продължителното безводие на маслиновци е в недовършения водопровод на селото. За изграждането му има спечелен проект, но парите от министерството на регионалното развитие не са преведени и от фирмата „Водно строителство“ не са довършили започнатата работа. Изграден е само главния водопровод, но липсват разклоненията към къщите на 500-те жители на селото. За тази част от проекта са предвидени 460 000 лв., но парите липсват.

Проверихме в общината в Хасково и се оказа, че от МРРБ не са превеждани никакви средства от 2007 година насам, допълни Петков.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини