Наградата ПроКултура‘2020-2021 за „Хасково Рок“

ПроКултура‘2020-2021 в категория „Фестивал“ получава община Хасково за проекта Хасково Рок“, реализиран с помощта на рок група „Хангар 42“.

Наградата за музикалната благотворителна инициатива в Хасково е обявена в рамките на VIII Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства“, която се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт.

Призът ще бъде връчен тази вечер на официална церемония във Варна на заместник-кмета на община Хасково Мария Вълчева. Заедно с нея във форума участва и един от вдъхновителите и двигателите на „Хасково рок“ Боян Гегов- вокалист на ХАНГАР 42 и основен партньор на община Хасково и МКБППМН при организиране на рок-феста през 2021г.

„С благодарност за Вашия интерес, ентусиазъм и съпричастие към развитието на достъпа на младите хора до култура!“- това е посвещението на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, които връчват от 2013 година наградите ПроКултура.

Днес, по случай обявения от ООН Международен ден на младежта, БАРОК съвместно с Граждански институт БАРОК организират Национална конференция за достъпа на младите хора до култура, в рамките на която ще бъдат връчени и наградите „ПроКултура“ за принос за разширяването на достъпа на младите хора култура.

По време на конференцията община Хасково и ХАНГАР 42 ще презентират „Хасково рок“ и неговата основна мисия- да приобщи младите хора, да помогне на талантливите деца и младежи от Хасково и да докаже, че доброто партньорство между община Хасково, ХАНГАР 42 и МКБППМН може да сбъдва мечти. Всичко за мисията: „Купи тениска-подари мечта“ може да видите във видео-презентацията, която ще бъде представена във Варна.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лю
    Любител
    6 0
    19:46, 13 авг 2021
    Поздравления!! Браво на ХАНГАР 42 за Идеята!! Честита национална награда!!
Последни новини