Прелюбодейци гинат в язовир. Скандалният д-р Михайлов пак шеф на Златния гьол. Преглед на печата

Прелюбодейци гинат в язовир, баща уби сина си в катастрофа. С това заглавие над главата открива днешния си брой “Хасковска Марица”. Заглавието всъщност обединява две дописки – за откритите в язовир Мандра два трупа и за катастрофата по пътя Харманли-Любимец, в която загина 7-годишно дете. И двата текста са на криминалната страница.

Труповете на Тодор Тодев и 15-годишната му балдъза бяха открити в потънал във водите на язовира опел. Двамата били обявени за издирване през 2001 г. При огледа криминалистите се убедили, че не става дума за престъпление, а по-скоро за нелепа любовна трагедия. Някой от двамата е бутнал лоста и е освободил колата от скорост. Ръчната спирачка не била задействана, а ключът бил на багажника. Возилото се спуснало по стръмния бряг и потънало за секунди. Двамата вероятно са се паникьосали и не са успели да излязат от автомобила-ковчег.

Скандалният д-р Михайлов пак шеф на “Златния гьол”, информира в другия акцент на първа страница вестникът. Докторът бе освободен от поста след установена разлика от 800 000 лв. между преминалите пункта коли и отчетените пари от такси. Причина за спечеленото дело от д-р Михайлов била, че в заповедта за увалнение пишело старото име на службата – ГИВК, а не новото – ГИВП. Така заради една сгрешена буква старият шеф се връща на бял кон на “Златния гьол”. Остава само да гадаем дали фаталната буква не е била сгрешена нарочно.

Карат лекарка да доказва, че е съветник, четем на втора страница в броя. Всички необходими документи за избора на завеждащата Нервно отделение д-р Вълкова, че е избрана за съветник, били поискани от шефа на болницата д-р Шопов.

Чистка в Гранична полиция до дни, пише в акцента на трета страница. В текста се цитира МВР шефът Цветан Цветанов, че на ГКПП Капитан Андреево не е осъществяван ефективен контрол. 

УНСС и рекордна такса скараха кмета Георги Иванов с ГЕРБ, четем на 4 страница. Материалът е посветен на петъчната сесия на ОбС. Закриването на филиала на УНСС предизвикало гневната реакция на градоначалника. Поисканото от него пък увеличение от 1000 пъти на таксата за изкопаване на канал за кабели възмути хората на Бойко Борисов.

Скелети на калъп изплуваха от язовир, пише във водещото зцаглавие над главата в “Новинар юг”. Темата на публикацията е драмата с откритите във водите на язовир Мандра.

Мори ни безводие, съобщава още от първата си страница вестникът. Става дума обаче за следващите 5 години, пише в текста.

7 уволнени  ветеринари се връщат на работа, пише за възстановените на “Златния гьол” изданието на първа страница.

С три градуса по-топло в Старческия дом, информира на втора страница вестникът. Ремонтът на дома трбява да завърши до Коледа.

25 бона за разкопан 1 км. в центъра на Хасково, пише изданието на 4 страница. Темата е петъчната сесия на ОбС и приетите решения.

И двата вестника пишат подробно за скандалното увеличение от близо 1000 пъти на километър.

Към проблема обаче има и друга гледна точка, останала незабелязана от колегите. Увеличението не е 1000 пъти, а много повече. По мнението на експерти една фирма, доставчик на телевизия или на интернет по кабел, има нужда от определен минимален брой абонати, за да съществува. По тяхно мнение всъщност става дума за десетки километри кабели в Хасково, които трябва да се вкопаят в земята и за милиони левове, които трябва да се платят във вид на такса. Съветникът Антон Иванов даде пример с БТК, която има поне 20 км. кабели. Изчислената такса излиза 500 000 лв. При досегашни 30 лева.

А сега си отговорете кой нормален човек, който е плащал примерно 30 лева за ток, ще отиде на касата да плати 500 000 лева, ако получи такава сметка?

Отговорът е – никой.

С други думи – от така увеличената такса в общинския бюджет няма да влезе нито един лев. Засегнатите фирми просто ще потърсят правата си в съда, тъй като според съветниците от ГЕРБ таксата освен нецелесъобразна, е и незаконна.

Остава въпросът – кому е нужно подобно упражнение? И с каква цел?  

Трябва да се потърси отговорност на Гагаузов и Михалевски за лъжите. Това казва в интервю за вестника бившата областна управителка Райна Йовчева. Тя има предвид лъжите им за парите за пречиствателна на язовир “Тракиец”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини