Противопожарните служби в Перник отварят вратите си за граждани

Противопожарните служби в Перник отварят вратите си за граждани по случай предстоящия им професионален празник на 14 септември, съобщи ОД на МВР.

Още в понеделник - 13 септември, РСПБЗН - Трън предоставя възможност всички желаещи да се запознаят на място с дейността на огнеборците в пограничния край.

Ден на отворените врати ще се проведе на 15 септември в регионалните служби в Брезник, Радомир и Перник и на 16 септември в Земен.

Следващата седмица всеки ден от 9,30ч. до 12,00 ч. ще работят приемни за граждани с открити телефонни линии. Радомирските огнеборци ще проведат демонстративно занятие съвместно с доброволното формирование на община Ковачевци. В Радомир ще бъде показано пожаро-техническо въоръжение, свързано с историята и развитието на пожарното дело, ще се демонстрират възможностите на съвременния противопожарен автомобил. Началникът на РСПБЗН - Брезник и кметът на общината ще обсъдят пожарната безопасност на брезнишка територия.

Възпитаниците на детска градина "Брезица" също са включени в празничните мероприятия. На достъпен за тях език децата от групите за предучилищна подготовка ще се запознаят с тактико - техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

На самия празник ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на служителите от РДПБЗН-Перник. Огнеборците тържествено ще поднесат венци и цветя на паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг техни колеги Никола Миков и Сашо Евтимов.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини