Драстично падна цената на хотел Соколица, 12-етажната сграда отива за "жълти стотинки"

Цената на знаковия за Смолян хотел "Соколица" падна до едва около половин милион лева. Последно имотът е обявен за продажба на 10. 08 2021 г. за 577 600 лв., съобщава "Марица". Сега се очаква на следващия търг синдикът да го обяви за продажба за под половин милион лева.

12-етажната сграда от около 7 години  стои заключена и се руши, като през 2017 г. стресна смолянчани, тъй като започнаха да падат парчета от покрива.

Дружеството, което го стопанисваше, „Соколица - Смолян ” ЕАД, приватизира хотела, но бе обявено в несъстоятелност преди повече от шест години, заради дългове към НАП и банки кредитори за над 4.3 млн. лв. Хотелът е под запор на Българо-американската кредитна банка, която става негов собственик, заради необслужван кредит. В момента „Соколица – Смолян” ЕАД в ликвидация се представлява от назначения от съда синдик Мария Шукерова.

Горните етажи на сградата са в окаяно състояние, но имота е внушителен като площ, а цената му вече е рекордно ниска. Целият имот е от 3197 кв. м. В него са построеният хотелски комплекс,, ресторант , панорамен бар, два дневни бара и няколко обособени самостоятелни обекти. 

 

"Макар да не е собственост на общината, търсим инвеститор, който би се заел с тази сграда, за да решим един от знаковите проблеми на града, тъй като хотела е свързан с живота на много родопчани и е емблематичен за Смолян. Да, ще са необходими доста инвестиции, но цената е много ниска и мястото му е ключово", каза кметът на Смолян Николай Мелемов. 

Някога барът на последния етаж и ресторантът на първия били едни от най-елитните заведения в Смолян, свързани с живота на много родопчани. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини