15-годишен ученик от „Славейков“ е с COVID 19, карантинирана е цяла паралелка

15-годишен ученик от Средно училище“Петко Р.Славейков“ е заразен с коронавирус.Той е бил установен вчера от здравните власти.Ръководството на школото е поставило цял десети клас под карантина.Учениците преминават на дистанционно обучение.Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на училището Милко Багдасаров. Той подчерта,че през последните дни ученикът е имал ограничени контакти.Мерките са адекватни,основания за притеснения няма,подчерта Багдасаров.

Под карантина са поставени и близки на ученика,който живее в кв.“Възрожденци“ на областния център.

Общо 14 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие.12 са жени и 2 са мъже.Възрастовия диапазон е от 15 до 80 години.По общини се разпределят така:Кърджали-9;Крумовград-2;Джебел и Момчилград по 1.

Хоспитализирани са 75 души.На домашно лечение са 232.Карантинираните са 477.Излекуваните от началото на пандемията са 4962 пациенти.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Закона
    1 -1
    12:22, 10 окт 2021
    Хей Багдасаров, ти най не спазваш мерките! Ходиш на мероприятия без маска, не спазваш дистанция и т. н. Трябваше Инспектората да те накаже много пъти, а РЗИ да те глоби! Ама нали сте като свинските черва
    .........?!
Последни новини