В община Златоград въвеждат система за разделно събиране на растителни отпадъци

През месец октомври т.г. в община Златоград стартира система за разделно събиране на биоразградими растителни отпадъци. На определени места, съгласно изготвена схема, се разполагат доставените 60 броя кафяви контейнери с надпис „САМО ЗА РАСТИТЕЛЕН ОТПАДЪК”.
Контейнерите ще се обслужват със специализирана техника, съгласно обявен график. Събраните биоразградими отпадъци ще се транспортират до въведената в експлоатация новоизградена компостираща инсталация на територията на Регионално депо гр.Мадан, за производство на компост.
Подробна информация с указания за видовете биоразградими отпадъци, които трябва и които не трябва да бъдат поставяни в кафявите контейнери, както и схемата за разположението им и графика за обслужването им, ще бъде поместена допълнително на официалната интернет страница на Община Златоград, панел „Управление на отпадъците” и ще бъде раздадена на всички домакинства, съобщават от общинскията администрация. Оттам призовават жителите на всички населени места в общината да вземат участие в създадената система за разделно събиране на биоразградими отпадъци и да се възползват от предоставената им възможност за по-добро и ефективно управление на видовете отпадъци на територията на Община Златоград.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини