Задържаха 28-годишен, издирван в Германия за трафик на канабис

Окръжен съд-Хасково наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 28-годишен немски гражданин, съобщиха от Темида. Той е издирван в Германия по обвинение за трафик на канабис, за което е предвидено наказание до 15 години затвор.

У.Д. е търсен във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от немските власти. Тя е потвърдена от Районен съд съд в град Бремен.

Съдът прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Фактът, че мъжът е чужд гражданин и по делото липсват каквито и да било доказателства за трайна връзка с България, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция. Също така съществува и реална опасност немецът да се укрие и да извърши престъпление, което се установява от факта, че вече е осъден от български съд за опит за незаконно преминаване на границата на страната ни към Турция с фалшив документ за самоличност.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. В случай на жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Апелативен съд – Пловдив на 19.10.2021 г. от 10 часа.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини